Project omschrijving

In de late middeleeuwen was bijgeloof een even krachtig middel als geloof, en werden mensen die witte magie beoefenden gedoogd, niet zozeer omdat ze genezen konden maar omdat ze ook niet veel kwaad konden. Anders dan kwakzalvers en geneesheren uit die dagen.
Men gebruikte talismannen en voorwerpen of kruiden en planten om mensen zgn te genezen. Of het hielp was vanzelf geheel afhankelijk van de overtuiging van de patient.
Wij blazen deze overtuigingen op een ludieke manier nieuw leven in…overtuigt dat de mens te weinig fantasie meer heeft tegenwoordig en verbeelding geen plaats meer kent in onze maatschappij. Dat veranderd als U ons bent tegengekomen…))

Onze roots liggen dicht bij het huidige Schildmeer, in de provincie Groningen. In de moerassige weiden daar omheen, hebben we de geheimen van de natuur weten te doorgronden. Ontdekt waar het geluk van de mens werkelijk in zit…in amuletten en geluksbrengers vanzelf. Iets wat men in de loop der eeuwen vergeten is….maar wij weten daar wel raad op!..