Project omschrijving

Omdat er niet zoveel bekend is over het dagelijkse leven van de Vikingen proberen wij met andere re-enactors het zo goed en zo waarheids-getrouw neer te zetten. De meeste informatie wat men weet over Vikingen komt uit graf vondsten en uit voorwerpen van opgravingen.

Viking re-enactment wordt in vele landen gedaan en hier in Nederland zijn ook veel groepen. Door het hele jaar worden er verschillende evenementen georganiseerd waar vele groepen bij elkaar komen en zo aan het publiek het leven van een Viking laten zien. Het is altijd een gezellig samen zijn en je ziet er dan ook Vikingen uit alle streken zoals de Rus Viking. Dat zijn handelaren en dat zie je ook weer teug in hun kleding en sieraden. Deze zijn heel kleurrijk en zeer gedetailleerd.
Wij zelf beelden de Vikingen uit Ijsland uit rond het jaar 950-980 en zijn geen rijke Vikingen, dus geen pracht en praal voor ons maar eenvoud. De naam SumarBörn is ook Ijslands en betekend vertaald “Zomerkinderen”. De naam is onstaan omdat Leone en ik allebei in de zomer geboren zijn. Onze banner bestaat uit een zon, die de zomer symboliseert met daarin een draak. De draak is een verwijzing naar onze kleindochter, onze kleine draak zoals wij haar altijd noemen.